Руската армия съсредоточава усилията си върху възпирането на действията на украинските

...
Руската армия съсредоточава усилията си върху възпирането на действията на украинските
Коментари Харесай

Украйна: Русия се готви за улични боеве в Херсон

Руската войска концентрира напъните си върху възпирането на дейностите на украинските сили и се пробва да задържи завзетите от нея територии на Украйна, а съветските войски организират настъпателни интервенции в Бахмутско, Авдеевско и Новопавловско направление , заяви Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна, представен от съветската работа на Би Би Си.

В сводката на Генералния щаб се показва, че съветските военни " не престават жестоко да нарушават законите и обичаите за водене на война против мирното население ".

В Каховка, Херсонска област, съветските окупационни войски търсят диверсионни групи и наводчици (хора, които подават информация за цели на украинската артилерия), след което водят арестуваните в Горноставка и " с мъчения изтръгват самопризнания ", заяви Генщабът.

В окупираните от съветските войски обитаеми места в Луганска област Боровское и Щедрищево, съгласно украинската войска, съветските военни правят сходни дейности - всеобщи обиски, изземване на мобилни телефони, отвличания.

В Херсон съветски военни се обличат в цивилни облекла, заемат пространства на цивилни и укрепват позициите си за улични боеве , се споделя в известието на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна.
 ISW: Русия снижава гневната нуклеарна изразителност против Украйна
ISW: Русия снижава гневната нуклеарна изразителност против Украйна

Вероятно Китай е оказал напън върху Москва

" В същото време съветски пропагандни публицисти възнамеряват да снимат в града видеоматериали по тематиката за унищожаването на цивилното население от украинските сили за защита ", се споделя в отчета.

В отчета се оповестява, че в региона на селището Майорск съветските войски са изгубили 30 души и повече от 120 са били ранени . В Лисичанск повече от 30 души са убити и до 15 са ранени вследствие на удар по поделение на батальона " Ахмат ".

Общо, съгласно въоръжените сили на Украйна, загубите на съветските войски в Украйна през последното денонощие възлизат на 530 души. Руските сили са претърпели най-големи загуби в Лиманско, Бахмутско и Авдеевско посоки.

Въпреки че сега Би Би Си не може да потвърдим тези данни от други източници, през последните дни в проруското публично мнение стартира да циркулира информация за забележителните загуби в жива мощ, които съветската войска понася в Украйна.
 Руските сили се окопават в Херсон
Руските сили се окопават в Херсон

Те се пробват да заблудят Украйна, че се отдръпват

Докато нападна гражданската инфраструктура на Украйна, Русия е употребила към 80% от модерните си ракети , декларира Вадим Скибицки, представител на Главното разследващо ръководство (ГУР) на украинското министерство на защитата, пред списание " Икономист ".

По информация на разузнаването на Русия са й останали 120 " Искандери " и 40 ракети " Кинжал " . Ето за какво Руската федерация балистични ракети " Фатих-110 " и " Золфагар ".

ГУР споделя, че Кремъл възнамерява да трансферира тези ракети по въздуха до анексирания Крим и по море в Каспийския район.

Според Скибицки Украйна към момента няма ефикасна отбрана против този вид ракети , защото те имат по-висока скорост от съветските крилати ракети или дронове.

По-рано специалисти допускаха, че потреблението на ракети земя-въздух от руснаците за поразяване на наземни цели е.

Украинският министър на защитата Алексей Резников заяви, че преди началото на пълномащабна война Русия е разполагала с 900 ракети " Искандери ", 500 ракети " Калибър " с морско базиране и 444 крилати ракети Х-101 и Х-555. Сега те са останали доста по-малко и по-нататъшното им потребление с сходни темпове може доста да отслаби отбранителната дарба на Русия в други райони.
 Къде удрят високо прецизните оръжия на Русия
Къде удрят високо прецизните оръжия на Русия

Тази заран въздушни удари раздрусаха редица украински градове
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР